5 Nisan 2021 : Anma gösteri: Burak Bektaş 9 yıl önce öldürüldü. Aydınlatma talep ediyoruz!

5 Nisan 2021, Pazartesi 14:00 U Johannisthaler Chaussee
Rudowerstr./Möwenweg`deki anıt alanında kapanış mitingi

Burak Bektaş 9 yıl önce öldürüldü. Aydınlatma talep ediyoruz!

Burak 9 yıl önce öldürüldü. Burak bu mahallede yaşadı. Cinayeti bugün halen aydınlatılmadı. Ailesi halen bunun acısını çekiyor. Dayanışmanızı gösterin ve Burak`ın ailesini yalnız bırakmayın. Anma gösterine, anma törenine gelin. Neo-Naziler yıllardır Neukölln’de saldırılar düzenliyor. Polis bu saldırıları halen aydınlatmadı. Buna izin veremeyiz. Burak`ın anıtına da iki saldırı düzenlendi. Sevgili komşular, bizi destekleyin. Anıtı ziyaret edin. Anıtı başka saldırılardan koruyun.

Burak Bektaş cinayeti
5 Nisan 2012’de kimliği belirsiz yaşlı bir beyaz adam, Neukölln hastanesinin yakınında sohbet eden bir grup gence ateş etti. 22 yaşındaki Burak Bektaş orada öldürüldü, arkadaşları Jamal A. ve Alex A. ağır yaralandı. Fail, olay yerinden sessizce uzaklaştı ve ýakındakı yerleşim alanında kayboldu. Cinayet bir infazı andırıyordu. Gençlerle fail arasında hiç bir söz alışverişi olmadı. Aralarında herhangi bir ilişki yoktu. Kişisel bir sebep değildi mesele. NSU’nun ırkçı cinayet serisi Burak’ın öldürülmesinden birkaç ay önce ortaya çıkmıştı. Bu cinayet, bir NSU taklit cinayeti miydi? Motif ırkçılık mıydı?
Burak`ın cinayeti halen aydınlatılmadı. Neden? Şimdiye kadarki soruşturma çalışmalarının ciddiyeti hakkında sağlam temellere dayanan şüphelerimiz var.

Luke Holland cinayeti
Luke Holland, 20 Eylül 2015’te Neukölln’de vurularak öldürüldü. Luke’un katili Rolf Zielezinski bir Nazi. Burak`ın cinayeti için önceden de Rolf Zielezinski`ye yönlendirme yapan tanıklar vardı. Luke’un ailesi Rita ve Phil Holland: Burak Bektaş cinayeti, özellikle de Rolf Zielezinski’nin bağlantısı daha yoğun bir şekilde araştırılsaydı, Luke bugün hala hayatta olabilirdi. Luke’un annesi Rita Holland, oğlunun ölümünü yenemedi ve 21 Ekim 2019’da intihar etti. Zielezinski, onun ölümünden de sorumludur.

Neukölln’deki Sağcı Cinayetler
Neukölln yıllardır bir dizi sağcı, ırkçı ve antisemit şiddet eylemlerine sahne oldu: kundaklama saldırıları, Nazi duvar yazıları, tehditler, çalınan tökezleme blokları ve “düşman listeleri”nin yayınlanması. Daha birkaç ay önce Burak`ın anıtına yine boya ile saldırıldı. Tüm bu eylemler açıklığa kavuşturulmadı. Șiddettten etkilenenler korunmuyor ve ciddiye alınmıyor.

Aydınlatma talep ediyoruz
Geçtiğimiz birkaç ay içinde, bir polis memurununun bir dizi saldırıda bulunan şüpheliler ile temasta olduğu bildirildi. Önyargı şüphesiyle iki savcının nakledilmesi gerekti. Neukölln’deki Rex özel soruşturma grubundan bir polis memuru, bir mülteciye yönelik şiddetli ırkçı saldırıya katıldı. Tüm bu karmaşıklıklar sebebiyle, gerçeklerin açıklığa kavuşmamasına şaşırmadık.
Soruşturma çalışmalarını gözden geçirmek için iki “özel araştırmacı” atandı. Ara rapor, bu çalışmaların da aşırı sağcı saldırı serisini temizlemek veya bitirmek için hiçbir şey yapmayacağını gösteriyor. Soruşturma makamlarındaki mevcut sorun, raporda inkar ediliyor. Șiddettten etkilenenler için bu şekilde durumla başa çıkmak dayanılmaz bir hal alıyor. Bu nedenle bağımsız bir araştırma komitesi çağrısına devam ediyoruz. Cezasızlığa son verilmesini talep ediyoruz. Bu sağcı terörün sona ermesini istiyoruz.
Siyasete ve yetkililere baskı yapmamız gerekiyor: Sağcı, ırkçı ve antisemit şiddet eylemleri açıklığa kavuşturulmalı ve önlenmelidir!

1 thought on “5 Nisan 2021 : Anma gösteri: Burak Bektaş 9 yıl önce öldürüldü. Aydınlatma talep ediyoruz!

Comments are closed.